La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin.
El sucre actua de manera similar a la sal: limita l'accés dela microorganismes a l'aigua i se sol combinar amb métodes físics.

El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum, juntament amb l'efecte tèrmic i d'assecatge.
La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics que modifiquen la composició dels aliments i en milloren les propietats organolèptiques i nutritives.
N'hi ha de dos tipus:
- La fermentació làctia, que produeix àcid làctic. S'utilitza per obtenir begudes alcòholiques derivades del raïm (vi), l'arròs (sake), les pomes (sidra), etc.+

- La fermentació acètica, que produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir vinagre.

No hay comentarios:
Publicar un comentario