martes, 29 de enero de 2013

Els tractaments de conservació

Els microorganismes patògens la presència de nutrients i unes condicions adecuades de temperatura,acidesa,oxigen i temps perdesenvolupar-se i alterrar l'aliment. Els tractaments de consevació intervenen sobre aquests factors per evitar que l'aliment es descompongui i es degradi. 

Escaldat:  és una operació prèvia en fruites i hortalisses que consisteix a sotmetre el producte a temperatures elevades durant un periode curt de temps, gracies a l'acció de l'aigua o vapor d'aigua.





Cocció:és tractament que elimina les caracteristiques del producte fresc i, en segon terme, destruixen la carrega microbiana.


Esterilització: aconsegueix la destruccioó destrucció de tots els tipus de microrganisme present en l'alimet, però  hi provoca canvis substancials.




Consisteix a escalfar progressicament l'aliment fins a arribar a temperatures al voltant de 120C, que es mantenen durant uns minuts.Esterilizació UHT: o esterilització rapida a elevades a temperatures, s'aplica a productes líquids en els quals l'escalfador es difon molt ràpidament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario